Itaalia mägihotell jäi lumelaviini alla, 30 inimest on kadunud (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia mägihotellis sai mitu inimest surma, kui hoone jäi maavärina vallapäästetud laviini alla, teatas täna kohalik meedia päästeteenistuse infole viidates. Ametnike sõnul on 30 inimest kadunud.

«Surnuid on palju,» teatas Alpide päästeteenistuse esindaja Antonio Crocetta. BBC teatel on päästjad praeguseks lume seest leidnud ühe surnukeha.

Hotellikülastajate seas oli ka lapsi ning ohvrite hulgas on võimude kinnitusel samuti lapsi. Itaalia meedia teatel suutsid mõned hotellikülastajad pärast hoonesse lõksujäämist telefoniga tekstisõnumeid saata. «Aidake, me sureme külma tõttu,» tsiteeris ANSA ühe paari läkitust.

Kaks inimest leiti elusana väljaspool hotelli. Mõlemad toimetati haiglasse, üks neist kannatas alajahtumise all. Õnnetusest eluga pääsenud Giampaole Perete sõnul oli ta läinud midagi oma autost võtma, kui laviin hotelli tabas.

«Olin üleni lumega kaetud, kuid suutsin välja saada. Auto polnud lume alla mattunud ning ootasin päästjate saabumist,» rääkis mees Ansa uudisteagentuurile. Mehe sõnul jäid ta naine ning kaks last hotelli.

Itaalia ajakirjanduse andmetel sööstis laviin eile õhtul Abruzzo piirkonnas kolmekorruselise hotelli peale ja mattis selle enda alla. Gran Sasso mäenõlval asuva Rigopiano hotelli katus vajus selle tõttu osaliselt sisse. Päästeteenistusele andsid toimunust teada kohaliku linnakese Farindola elanikud.

Lumetormi ja kinnituisanud teede tõttu oli päästjatel raskusi sündmuspaigale jõudmisega ning esimesed neist saabusid sinna alles täna öösel kell neli.

Tsiviilkaitseameti teatel püüavad nad päästemasinatega hotellini jõuda, kuid teed on lumme mattunud. Juba varahommikul saabusid suuskadega kohale mägipäästemeeskonnad ja hakkasid end hotellini kaevama.

Telekanali SKY teatel jäid kiirabiautod paksu lume tõttu hotellist mitme kilomeetri kaugusele. Lund sajab pidevalt, nii et sahad ei suuda teid lahti hoida.

Hotellis oli õnnetushetkel viibinud vähemalt 20 külastajat ning kümmekond töötajat.  Uudisteagentuur ANSA teatas viitega päästetöötajatele, et hotellis on inimesed surma saanud. Täpsemaid andmeid ohvrite kohta ei ole.

Eile hommikul tabas piirkonda esimene võimas maavärin, kokku oli neid neli.  

Esimene tõuge toimus kell 10.25 (Eesti aeg kell 11.25) Amatrice linnast põhjas ja selle magnituud oli 5,3, teatas USA geoloogiateenistus. Samas piirkonnas toimus umbes 50 minutit hiljem teine maavärin magnituudiga 5,7 ja veel kümme minutit hiljem kolmas magnituudiga 5,3.

Maa-aluseid tõukeid oli tunda Abruzzo, Lazio ja Marche piirkonnas ja Amatricest üle saja kilomeetri kaugusel asuvas Roomas.

Gran Sasso rahvuspargis asuv hotell Rigopiano teatas eile pärast esimest maavärinat Facebookis, et asutuse telefoniliinid on maas.

Rigopiano hotelli interjöör õnnetuse järel. Foto: Itaalia politsei/AP/Scanpix
Rigopiano hotelli interjöör õnnetuse järel. Foto: Itaalia politsei/AP/Scanpix Foto: /AP
Vaade laviini alla jäänud hotellile. Foto: AP/Scanpix
Vaade laviini alla jäänud hotellile. Foto: AP/Scanpix Foto: /AP
Pilt on tehtud täna öösel, mil päästjad üritasid end läbi lume hotelli sissepääsuni kaevata. Foto: Itaalia politsei/AP/Scanpix
Pilt on tehtud täna öösel, mil päästjad üritasid end läbi lume hotelli sissepääsuni kaevata. Foto: Itaalia politsei/AP/Scanpix Foto: /AP
Päästeteenistused täna öösel hotelli poole liikumas. Foto: AP/Scanpix
Päästeteenistused täna öösel hotelli poole liikumas. Foto: AP/Scanpix Foto: Italian firefighters/AP
Tuletõrjujad täna Rigopiano hotelli lähistel. Foto:HANDOUT/REUTERS/Scanpix
Tuletõrjujad täna Rigopiano hotelli lähistel. Foto:HANDOUT/REUTERS/Scanpix Foto: HANDOUT/REUTERS
Laviini alla jäänud Rigopiano hotell. / Handout/Reuters/Scanpix
Laviini alla jäänud Rigopiano hotell. / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix
Videokaader laviini alla jäänud hotelli sisemusest. Reuters/Scanpix
Videokaader laviini alla jäänud hotelli sisemusest. Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/REUTERS
Rigopiano hotelli fuajee pärast laviini. Reuters/Scanpix
Rigopiano hotelli fuajee pärast laviini. Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/REUTERS

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles