Läti armeejuht tahab tuua koolidesse sõjalise õpetuse (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Äsja Läti kaitseväe ülemaks määratud kindralmajor Leonids Kalniņši arvates tuleks gümnaasiumis taastada sõjalise õpetuse tunnid.

Usutluses ajalehele Ir ütles ta, et süvendatud sõjalise õpetuse peaks looma ka kõrgkoolis  – sest siis saaksid õppurid lõpetades kohe ohvitseriks. See ühiskonnaosa, mis sõjaväelase karjäärist ei hooli, võiks saada põhioskustega vabatahliku Zemessargse liikmeteks, ütles Kalniņš.

Kindral on veendunud, et ühiskonda laialdaselt kaasamata ei ole võimalik riigi kaitsevõimet vajalikule tasemele tõsta. Seejuures on Kalniņši kohustusliku ajateenistuse vastu.

Ülemjuhataja arvates peab sõjavägi tegema omavalitsustega innukat koostööd, sidudes need kaitsesüsteemi, mis võimaldaks reageerida kriisidele ja toetada riigikaitset.

Kalniņš tahaks, et Läti ühiskond ei kardaks Venemaad ja niinimetatud asjatundjate ähvardavaid seisukohti, mida meediast ajuti tuleb.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles