Euroopa Liit: jätkame tööd Moldova suunal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Dodon.
Igor Dodon. Foto: Sergey Mamontov/Sputnik/Scanpix

Euroopa Liit kavatseb jätkata Moldova poliit- ja kaubandusleppe jõustamist, seda hoolimata Moldova uue Moskva-meelse presidendi ähvardusest see tühistada.

Moldova president Igor Dodon ütles pärast kõnelusi Vene presidendi Vladimir Putiniga sel nädalal, et assotsiatsioonilepe pole toonud kaasa lubatud hüvesid ning et ta soovib majanduskoostöö taastamist Moskvaga täies mahus.

«Me oleme pragmaatikud. Mõistame, et EL-iga on assotsiatsioonilepe. Muide, ma olen mitu korda selle leppe vastu välja astunud. Arvan, et see lepe ei ole Moldovale mingit kasu andnud,» ütles Dodon pressikonverentsil pärast kohtumist Putiniga.

«Lepe pole andnud Moldovale mitte mingeid positiivseid aspekte. Kaotasime Vene turu ja meie eksport ELi langes,» sõnas Moldova president. Dodoni sõnul kavatsetakse tema Sotsialistliku Partei võidu korral 2018. aasta üldvalimistel teha tööd Euraasia Majandusühendusega liitumise nimel.

Moldova sõlmis assotsiatsioonileppe 2014. aastal. EL kaitses seda omapoolses avalduses..

«Meie kontaktid Moldova võimudega on pühendunud leppe edukale jõustamisele Moldova kodanike heaks,» ütles ELi esindaja Maja Kocijančič.

Dodon teeb veebruaris arvatavalt visiidi Brüsselisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles