ISIS tappis Palmyras 12 pantvangi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmyra linna varemed.
Palmyra linna varemed. Foto: AP/Scanpix

Terrorirühmitis Islamiriik (ISIS) hukkas Süürias Palmyras 12 pantvangi, teatasid aktivistid täna.

ISIS vallutas linna tagasi detsembris, üheksa kuud pärast nende tagasilöömist valitsusvägede poolt.

Terroristid olid Palmyra Rooma-aegses amfiteatris vange tapnud, lasknud õhku iidse templi  ja hulga vara omaaegsest tähtsast kaubanduskeskusest välja viinud. Enne sõda oli Palmyra üks Süüria tähtsamaid turismiobjekte.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse ja Palmyra Vaatlusorganisatsiooni sõnul tapeti 12 pantvangi eile. Nad püüti kinni, kui nad üritasid pageda ISISe pealetungi eest eelmisel kuul.

Vaatluskeskuse sõnul tapeti neli õpetajat ja valitsusametnikku Palmyra muuseumi õuel. Neli opositsioonivõitlejat ja neli valitsusväelast lasti maha amfiteatris ja endises Vene baasis.

ISIS on kogenud tagasilööke nii Süürias kui Iraagis ja kaotanud mitmeid 2014. aastal vallutatud linnu. Rühmitis alustas pühapäeval pealetungi Deir Ezzori ja lähedalasuva lennuväebaasi vallutamiseks. Lahingutes on hukkunud üle 150 inimese.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles