Fotod New Yorgist: tuhanded meeleavaldajad tulid Trumpi ametisse astumise eel tänavatele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna vannutatakse Washingtonis ametisse presidendiks valitud vabariiklane Donald Trump, kellest saab järjekorras 45. USA riigipea.

Washingtoni on selleks puhuks üle riigi kohale sõitmas hinnanguliselt 800 000 - 900 000 inimest, nende seas nii Trumpi toetajad kui ka vastased. Rekordit hoiab demokraat Barack Obama, kelle inauguratsiooni tuli vaatama 1,8 miljonit inimest.

Neljapäeva õhtul kogunesid New Yorgi linnas tuhanded inimesed Trumpi ametisse pühitsemise eel tema vastu meelt avaldama. Inimesi võis näha kandmas plakateid kirjaga «bad hombre», «hombre» tähendab hispaania keeles «meest». Trump on lubanud USA-Mehhiko piirile ehitada tara ja saata riigist välja illegaalselt seal elavad mehhiklased.

Washingtonis viibib nädalasel visiidil ka riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson, kes osaleb NATO parlamentaarse assamblee kaitse- ja julgeolekukomitee delegatsiooni koosseisus president Donald Trumpi ametisse nimetamise tseremoonial ja kohtub kolleegidega USA kongressist. Mihkelson ütles täna hommikul «Terevisioonile», et kohapeal on tunda teatavat ärevust, sest keegi siiani ei tea, mis poliitikat Trump täpselt ellu viima hakkab.

USA presidendiks valitud Donald Trump ütles ametisse vannutamise eelõhtul, et kavatseb vastuolulise valimiskampaania järel ameerika rahva «ühendada».

«Me kavatseme oma riigi ühendada,» ütles Trump tuhandetele kuulajatele Washingtonis Lincolni memoriaali ees pärast inauguratsiooni-eelset kontserti. «Me kavatseme teha asju, mida pole meie riigi jaoks tehtud mitmeid, mitmeid aastakümneid. Muutused on tulekul. Luban teile,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles