Saksamaal seadustati ravikanepi kasutamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Brennan Linsley/AP/Scanpix

Saksa parlamendi alamkoda kiitis eile heaks kanepi kasutamise meditsiinis raskete haiguste nagu teatud tüüpi kasvajate ja hulgiskleroosi raviks.

Liidupäevas ühehäälselt vastu võetud seadus annab arstidele õiguse kirjutada kanepit välja ka epilepsia- ja kemoteraapiast tingitud kroonilise iivelduse korral.

«Täna on kaunis päev,» ütles kantsler Angela Merkeli konservatiivse Kristlik-Demokraatliku Liidu seadusandja Rainer Hayek.

Ta rõhutas, et seadus ei legaliseeri marihuaanat ajaviite eesmärgil.

Paljudes Euroopa riikides on mõnede kanepitoodete kasutamine lubatud või väikese uimastikoguse omamine dekriminaliseeritud. Juba enne Saksamaad olid nende riikide hulgas Austria, Suurbritannia, Horvaatia, Tšehhi, Soome, Prantsusmaa, Itaalia, Makedoonia, Holland, Portugal, Rumeenia, Sloveenia ja Hispaania.

Saksamaal saab nüüdsest apteegist retsepti alusel osta kanepiekstrakti või kuivatatud õienuppe, kuid ka tellida välismaalt kanepi sünteetilisi derivaate nagu dronabinool.

Ravikulud katab tervisekindlustus. Seadus jõustub märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles