Trump määras Ühendkuningriigi suursaadikuks jalgpallimeeskonna omaniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Woody Johnson.
Woody Johnson. Foto: Mel Evans/AP/Scanpix

Donald Trump teatas eile, et valis ameerika jalgpalli meeskonna New York Jetsi omaniku Woody Johnsoni Suurbritannia suursaadikuks, vahendab CNN.

Trump teatas Washingtonis toimunud lõunal Johnsoni ametissemääramisest. Trumpi administratsiooni pressisekretär Sean Spicer kinnitas Trumpi avaldust.

Kõlakad Johnsoni määramisest Suurbritannia suursaadikuks on kestnud juba pikalt. Jalgpallimeeskonna omanik oli Trumpi kampaania rahastamise komitee asepresident.

Oma kampaania jooksul lubas Trump korduvalt, et ei hakka kellelegi teenete eest ametikohti jagama, kuid on nüüd määranud juba mitmeid suurtoetajaid tähtsatele positsioonidele.

Trump väitis korduvalt, et rahastab ise oma kampaaniat. Tegelikkuses tuli enamus rahast siiski toetajatelt.

Siin mõned suurannetajatest, kes on ametikohad saanud:

Steven Mnuchin - Trumpi valik riigikassa juhiks tegutses Trumpi kampaania rahastamise juhina.

Betsy DeVos - Haridusministriks määratud naine ei olnud küll Trumpi kampaania toetaja, kuid on Vabariiklaste Partei megadoonor.

Wilbur Ross - miljardärist investor, kes tegi Trumpi tulukogumiskomiteele suurima annetuse, määrati kaubandusministriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles