Trumpi-vastased meeleavaldajad läksid ballikülalistega kaklema (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsjad üritavad meeleavaldajaid kontrolli all hoida.
Korrakaitsjad üritavad meeleavaldajaid kontrolli all hoida. Foto: JAMES LAWLER DUGGAN/REUTERS/Scanpix

Sajad peatse USA presidendi Donald Trumpi vastu protestijad läksid eile õhtul Washingtonis kaklema vastse riigipea auks korraldatud «Deploraballi» külalistega, nii et politsei pidi sekkuma.

Meeleavaldajad kimbutasid ballikülalisi solvangute ja sõimuga, kuid põletasid ka protestimärke, täites National Pressi hoone esise suitsuga.

Sündmuskohal viibinud politseinikud, paljud neist märulivarustuses, püüdsid kaitsta õhtutualettides ballikülalisi, keda demonstrandid tänaval taga ajasid.

Protestiaktsioon algas rahulikult, kuid muutus õhtu edenedes vägivaldsemaks.

Trumpi ametisse astumisele eelneval õhtul peetud ballist võtsid osa paljud tuntud vabariiklased, kes protestijate väitel ei hooli mitmekesisusest, erinevatest inimestest, homoseksuaalidest ega naiste õigustest, nagu ütles Lääne-Virginiast Washingtoni saabunud Alex Christopher.

«Deploraballi» nimi tuleb Hillary Clintoni kampaaniaavaldusest, milles kritiseeriti Trumpi poolehoidjaid sõnadega basket of deplorables (häbiväärne kamp).

Trump vannutatakse täna Ühendriikide 45. presidendiks, tseremooniat saabub vaatama umbes 800 000 inimest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles