Belgia parlamendisaadikud saavad ka edaspidi tasuta alkoholi nautida (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia õllede valik Brüsseli lokaalis.
Belgia õllede valik Brüsseli lokaalis. Foto: ERIC VIDAL/REUTERS/Scanpix

Belgia parlament lükkas tagasi ettepaneku keelustada seni parlamendiliikmetele tagatud tasuta alkohol, vahendab Politico kohalikku meediat.

Keelustamise ettepaneku käis parlamendi spiiker Siegfried Brackele välja eetikakomitee, kelle sõnul parandaks tasuta õlle ja venini pakkumise lõpetamine parlamendis toimuvate debattide kvaliteeti.

«Osad parlamendiliikmed muutuvad juues väga ebameeldivateks,» sõnas eetikakomitee esimees Danny Pieters, lisades, et teistes töökohtades pole tasuta alkoholi pakkumine kusagil reegliks.

Pärast arutelusid parlamendiparteide juhtidega, sõnas Bracke, et alkohol jääb siiski tasuta kättesaadavaks, sest probleemi tegelikkuses ei eksisteeri.

Belgia rahvaesindajad on saanud parlamendihoones tasuta alkohoolseid jooke tarbida alates 1990. aastatest. Otsus tehti selleks, et parlamendiliikmed käiksid istungite ajal vähem lähedal asuvates baarides.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles