Trumpi meeskond tahtis paraadile tanke ja raketiheitjaid (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjaväelased harjutamas paraadiks.
USA sõjaväelased harjutamas paraadiks. Foto: Jim Watson/AFP/Scanpix

Donald Trumpi nõunikud tahtsid väidetavalt saada inauguratsiooni paraadile tanke ja raketiheitjaid, vahendab The Independent.

Ametisse astuva presidendi meeskond kavandas midagi Punase väljaku ja Põhja-Korea paraadide taolist piki Pennsylvania avenüüd. Sõjavägi aga keeldus ettepanekust, kuna tundsid muret avalikkuse võimaliku vastuvõtu pärast.

Mitmete allikate kohaselt soovis Trump esimest päeva vastu võtta raskerelvastuse seltsis.

«Käisid tõsised plaanid Punase väljaku ja Põhja-Korea stiilis paraadi korraldamiseks,» teatas allikas Huffington Postile.

Sõjavägi aga keeldus mõttest, kuna muretses avalikkusele vale noodi saatmise pärast ja kartis, et tankid võivad pealinna teid lõhkuda.

«Minu arust on väga head argumendid tankide kasutamise vastu. Esiteks on Washington ehitatud sohu,» sõnas kaitseministeeriumi ametnik.

Sõjaväe esindus on paraadil siiski veidi kergemas võtmes kohal. Pentagoni ametniku sõnul on kavas ka viie lennuki vigursõidud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles