Venemaal kogub tuure heategevuskontserdi tulude ümber puhkenud skandaal

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin heategevuskontserdil Peterburis 10. detsembril 2010.
Vladimir Putin heategevuskontserdil Peterburis 10. detsembril 2010. Foto: SCANPIX

Venemaal kogub tuure Peterburis Vladimir Putini ja Hollywoodi tähtede osalusel aset leidnud heategevuskontserdi ümber puhkenud skandaal.

Kõik sai alguse ühe haige tüdruku emast, kelle väitel pole lubatud raha ega abi hädalisteni jõudnud, vahendas newsru.com.

Peterburi Jääpalees leidis mullu 10. detsembri õhtul ülemaailmselt tuntud artistide osavõtul aset kontsert, mille tulu pidi minema onkoloogilisi ja oftalmoloogilisi haigusi põdevate Vene laste heaks. Ürituse organisaatoriks oli Föderatsiooni-nimeline fond.

Samal päeval olid filmistaarid külastanud haigeid lapsi ja nii kinnitati, et kontserdi tulu läheb nende aitamiseks.

Nüüd ehk ligi kolm kuud kirjutab meedia, et mingi abi pole nende lasteni jõudnud.

Valitsusjuhi pressisekretär Dmitri Peskov rääkis, et Putin on blogides toimuvast arutelust teadlik. Valitsusjuhi büroo uuris fondilt, mis on saanud kogutud rahast? «Meid rahustati,» rääkis Peskov.

Peskovi sõnul leiti heategevuskontserdi tulemusel sponsorid, kes nõustusid hankima kolme haigla jaoks meditsiiniseadmeid. Kogu ettevõtmine võtab aga aega, lisas ta.

Huvilised peavad tema sõnul üksikasju uurima fondi juhtidelt.

«Mis puutub peaministri osalusse, siis me kontrollisime ja veendusime, et kolme haiglat puudutav töö käib,» rääkis Peskov.

Fondi kinnitusel polnudki eesmärgiks raha kogumine, vaid hoopis lääne avalikkuse tähelepanu tõmbamine probleemile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles