Mehhiko narkoparun ennast USA kohtus süüdi ei tunnistanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko narkoparuni kohtussetoomist turvasid eriüksuslased.
Mehhiko narkoparuni kohtussetoomist turvasid eriüksuslased. Foto: Bebeto Matthews/AP

Mehhiko narkoparun Joaquin "El Chapo" Guzmán ennast reedel USA kohtus süüdi ei tunnistanud, edastas kohalik meedia.

Guzmáni süüdistatakse muu hulgas uimastite salakaubaveos, rahapesus, relvaseaduse erinevates rikkumistes ja kuritegelikus vandenõus. Kokku on mehe vastu esitatud 17 süüdistuspunkti.

"Me esitame kaitsealuse seisukoha, et ta pole süüdi," ütles üks Guzmáni kaitsjatest.

Süüdimõistmisel ootab narkoparunit eluaegne vangistus. USA prokuratuur nõuab Guzmánilt süüdistuse alusel ühtlasi 14 miljardi dollari ulatuses varade loovutamist.

Mehhiko võimud andsid kurikuulsa narkoparuni neljapäeval Ühendriikidele üle, kui kohtuvõimud lükkasid tagasi tema apellatsiooni väljaandmise vastu.

Reedel astus Guzmán New Yorgis Brooklyni kohtu ette.

New Yorgi idaringkonna prokurör Robert Capers võrdles pressikonverentsil narkoäri kasvajaga, mis on põhjustanud ameeriklastele palju kannatusi.

Guzmán juhtis Sinaloa narkokartelli, mida süüdistatakse arvukates mõrvades, vägivallakuritegudes ning laialdases uimastikaubanduses, mis suuresti ulatub ka Ühendriikidesse.

Guzmán vahistati aasta eest, kui oli andnud usutluse ameerika näitlejale Sean Pennile. Kartellipealik oli huvitatud filmist, mis pidi tehtama tema elust. Esimest korda peeti Guzmán kinni 1993. aastal Guatemalas ja mõisteti 20 aastaks vangi. Ta anti välja Mehhikole, kus ta 2001. aastal vanglast põgenes. Guzmán tabati alles 2014. aastal, kuid 2015. aasta juulis õnnestus tal taas põgeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles