Trump asus Obama pärandit tühistama (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump eile Ovaalkabinetis.
Donald Trump eile Ovaalkabinetis. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Värske Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ei viitnud oma esimesel tööpäeval aega – ta allkirjastas täitevkorralduse, mille eesmärgiks on tühistada eelkäija Barack Obama üheks põhisaavutuseks peetav tervishoiureform.

Obamacare`i nime all tuntud paketti on Trump oma väljaütlemistes korduvalt rünnanud. Äsjase korralduse järgi peavad vastavad agentuurid vähendama programmile kuluvat rahastust, ehkki täpsemaid detaile pole Trumpi meeskond veel avalikustatud. Sotsiaalkindlustuse põhjalik ümberkorraldamine võtab ilmselt kaua aega, sest Trump ega vabariiklased pole seni täpsustanud, millise süsteemi nad asemele sooviksid luua.

«Tegemist oli palju, aga läks hästi – see oli ilus päev,» kommenteeris Trump oma esimest tööpäeva.

Uuendatud Valge maja kodulehel on Obama poliitilised põhimõtted asendatud juba Trumpi omadega. Hetkel on seal välja toodud kuus teemat: energeetika, välispoliitika, tööjõuturg, sõjavägi, korrakaitse ja kaubalepped. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles