Prantsusmaal tappis rottweiler väikelapse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rottweilerid.
Rottweilerid. Foto: Reuters/ScanPix

Põhja-Prantsusmaal pures ühele perele kuuluv rottwerileri tõugu koer surnuks 14-kuuse väikelapse.

Politsei andmeil hüppas koer Saint-Aubinis asuva majapidamise hoovis esmalt väikesele tütrele otsa, seejärel hammustas teda peast. Peagi liitus rünnakuga ka teine koer – Jack Russelli tõugu terjer – kes hammustas tüdrukut veel mitu korda.

«Ema ja tüdruk ei saanud midagi teha,» ütles politsei kõneisik. «See rünnak oli erakordselt äge.» Kui päästjad jõudsid kohale, oli lapse süda juba seiskunud.

Politsei andmeil lasi põgenema pistnud rottweileri maha kohalik jahimees. Linnapea otsustab nüüd, kas panna magama ka terjer.

Ohtlike koeratõugude alla liigitatud loomade omanikel peavad olema Prantsusmaal selleks spetsiaalsed load – sääraste tõugude alla kuuluvad näiteks ka mastifid ja bullterjerid. Loa puudumisel võib saada trahvi kuni 750 eurot.

Koeraomanikku, kelle lemmik põhjustas kellegi surma, võib karistada kuni viieaastase vangistuse ja 75 000 eurose trahviga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles