Saudi Araabias lasid vahele jäänud terroristid end õhku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi eriväelased.
Saudi eriväelased. Foto: MOHAMMED AL-SHAIKH/AFP/Scanpix

Saudi Araabia lääneosas asuvas Jeddah's lasi end täna puhkenud tulevahetuses julgeolekujõududega õhku kaks arvatavat terroristi.

Punase mere äärse linna võimud teatasid, et julgeolekuoperatsiooni käigus arvatavale terroristide redupaigale Jeddah' lõunaosas sooritasid kaks meest enesetapu pommivööde õhkimise läbi.

Ametnikud ei täpsustanud operatsiooni üksikasju, ent märkisid, et enesetapjatega peetud tulevahetuse järel lõpule viidud reid oli olnud edukas.

Varem jaanuaris tapsid saudi julgeolekujõud kaks arvatavat džihadisti, kelle hulgas oli ka üks pommivööde valmistaja. Toonane reid leidis aset pealinna Ar-Riyadi põhjaosas.

Oktoobri lõpus teatasid võimud, et neil õnnestus nurjata kava lasta FIFA klubide maailmakarika kvalifikatsioonimängu ajal õhku Jeddah's asuv jalgpallistaadion. Julgeolekutöötajatel õnnestus purustada ka kaks terrorirakukest, mida seostatakse Islamiriigiga (ISIS).

Alates 2014. aasta lõpust on ISIS võtnud vastutuse rea plahvatuste, enesetapurünnakute ja tulistamiste eest sunniitide enamusega kuningriigis. Rünnakute alla on sattunud korduvalt ka saudi julgeolekujõud.

Saudi Araabia kuulub Ameerika Ühendriikide juhitavasse rahvusvahelisse koalitsiooni, mis peab võitlust ISISega nii Süürias kui Iraagis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles