Marine Le Pen lubas Euroopasse muutuste tuuli (17)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa presidendikandidaat Marine Le Pen
Prantsusmaa presidendikandidaat Marine Le Pen Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP/Scanpix

Prantsusmaa presidendiks pürgiv Rahvusrinde juht Marine Le Pen ütles laupäeval Euroopa parempopulistide kogunemisel Saksamaal, et 2017. aasta valimised toovad regiooni muutuste tuuled.

Brittide Euroopa Liidust lahkumisest ja Donald Trumpi võidust USA presidendivalimistel innustust saanud Le Peni sõnul saavad Prantsusmaa, Saksamaa ja Hollandi valijad olema järgmised, kes ütlevad «ei» status quo' le.

«2016 on aasta, mil anglosaksi maailm ärkas. Ma olen kindel, et 2017. aastal ärkab kontinentaal-Euroopa,» ütles ta juubeldavale rahvahulgale konverentsikeskuses Reini-äärses Koblenzi linnas.

«Küsimus ei ole enam, kas, vaid millal,» lisas ta kõnes, mis oli suunatud rände, euro ja avatud piiride vastu.

«Euroopa vastutippkohtumiseks» nimetatud Koblenzi kogunemisel osalesid ka Saksamaa immigratsioonivastase Alternatiiv Saksamaale (AfD) juht Frauke Petry. Hollandi islamivastase Vabaduspartei esimees Geert Wilders, Austria Vabaduspartei peasekretär Harald Vilimsky ja Matteo Salvini Itaalia Euroopa Liidu vastasest Põhjaliigast.

Üritus leidis aset vaid üks päev pärast seda, kui USA presidendi ametisse astuv Trump lubas oma inauguratsioonikõnes asetada «Ameerika enne kõike».

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles