Trump: meedia valetas publiku hulga kohta ametisseastumisel (25)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: AP/Scanpix

USA president Donald Trump süüdistas eile meediakanaleid tahtlikus valetamises tema ametisseastumisel osalenud inimeste arvu kohta.

Trumpi hinnangul tuli ametisseastumist vaatama rohkem kui miljon inimest.

«Pidasin kõne ja kogu väljak oli täis. See paistis miljoni või poolteise miljoni inimesena,» ütles Trump Luure Keskagentuuri (CIA) peamaja külastades.

«Nad (meedia) näitas kohti, kus ei seisnud kedagi ja väitsid, et Trump ei suutnud inimesi kohale meelitada. Siin mõned meediakanalid kirjutasid, et kohal oli vaid 250 000 inimest. See pole ka paha. Kuid see on vale,» rääkis Trump.

«Nad jäid oma valedega vahele ja ma usun, et nad maksavad selle eest kallilt. Inimestele ei meeldi, kui neile valetatakse,» sõnas Trump.

«Tegemist oli suurima publikuga, mis eales on ühel ametisseastumisel osalenud,» oli veendunud ka Valge Maja infoülem Sean Spicer.

Spiceri sõnul on meediakanalite katsed tahtlikult halvustada ja valeinformatsiooni jagada tõeliselt häbiväärsed. Spicer lahkus pressikonverentsil vastamata ajakirjanike küsimustele.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles