Malis hukkus rünnakus 14 valitsusmeelset võitlejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali tuareegi võitlejad.
Mali tuareegi võitlejad. Foto: STRINGER/AFP/Scanpix

Malis hukkus eile väidetavalt endiste mässuliste rünnakus 14 valitsust pooldavat võitlejat.

Eile sai Kidali regioonis Tin-Assako kontrollpunktis puhkenud relvakokkupõrgetes valitsusmeelse rühmituse GATIA ning tuareegide Azawadi Liikumiste Koordinatsioonikomitee (CMA) elementide vahelistes lahingutes surma 14 GATIA võitlejat, sõnas rühmituse peasekretär Fahad Ag Almahoud.

Rünnak leidis aset, mil CMA, GATIA ning Mali valitsusväed valmistusid minema ühispatrullile.

CMA pole rünnaku korraldamise eest vastutust võtnud.

Kolmapäeval hukkus riigis enesetapurünnakus valitsusmeelseid üksusi ja endisi mässulisi majutavale laagrile Gaos arvatavalt 77 ja sai viga 120 inimest.

Mali president Ibrahim Boubcar Keïta sõitis neljapäeval riigi põhjaossa Gaosse, et kohtuda rünnakus vigastada saanutega ja hukkunute omastega.

Mali veresauna eest võttis vastutuse Alžeeria islamistide äärmusrühmitus, mis on liidus Islami Maghrebi Al-Qaedaga (AQIM)

Mali põhjaosa langes tuareegi mässuliste ja džihadistide kontrolli alla 2012. aastal, mille järel džihadistid kehtestasid regioonis ainuvõimu. Nad kukutati Prantsusmaa juhitud sõjalise operatsiooni käigus 2013. aasta jaanuaris.

ÜRO on saatnud Põhja-Malisse 13 000 sõdurit ning Prantsusmaal on regioonis lisaks 4000 sõjaväelast.

Mali president hoiatas sügisel ÜRO-s äärmus- ja terrorirühmituste esiletõusu eest riigis, kus relvakonfliktide ägenemine pärsib rahupüüdeid.

Pärast rahuleppe allkirjastamist 2015. aastal on tehtud käegakatsutavaid edusamme, ütles Keïta oktoobris ÜRO peaassamblee kõrvalt peetavat Mali-teemalist rahvusvahelist nõupidamist avades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles