Endine CIA juht oli Trumpiga kohtumise järel marus (29)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Brennan.
John Brennan. Foto: Cliff Owen/AP/Scanpix

Endine CIA luureülem John Brennan väljendas pahameelt Donald Trumpi käitumise üle eilsel kohtumisel CIA töötajatega, vahendab CNN.

Trump veetis suurema osa enda kõnest rääkides inauguratsioonile tulnud rahva hulgast, oma välimusest ajakirjade esikaantel ja teatades, et plaanib sõda meediaga.

«Endine CIA juht Brennan on sügavalt kurb ja vihane Donald Trumpi ilmse enesesuurustamise tõttu CIA mälestustetahvli ees kõnet pidades,» sõnas agentuuri kõneisik. «Brennani sõnul peaks Trumpil häbi olema.»

Kohtumise ajal seisis Trump teenistuskohustuste täitmisel hukkunud CIA töötajate mälestusseina ees, rääkides seal vaid enda imidžist.

Ühe kohtumisel viibinud allika sõnul olid paljud kohalviibijad pahased Trumpi poliitiliste remarkide tõttu, kuna viimane spekuleeris üritusel selle üle, kui paljud ruumisviibijad tema poolt hääletasid.

«Me ei ole poliitilised,» ütles CIA allikas. «Rääkida sellest, kui paljud meist Trumpi poolt hääletasid, on solvav ja presidendile võõras käitumine.»

Trumpi esimest ametiajal tehtud visiiti CIA-sse nähakse püüdena luureteenistustega suhteid parandada pärast seda, kui Trump väljendas kahtlusi julgeolekuteenistuste hinnangu üle Vene häkkerite tegevuse osas presidendivalimiste häkkimisel.

Trump soovis saata sõnumi 300 kohalviibinud agentuuri töötajale, öeldes, et on nendega.

«Ma olen tuhat protsenti teiega,» ütles Trump julgeolekutöötajatele. «Pole kedagi, kes oleks luureagentuuride tugevam töötaja, kui Donald Trump. Ma armastan ja austan teid. Me hakkame jälle võitma ja teie olete selle esirinnas.»

Trump süüdistas vastuoludes julgeolekuagentuuridega ebaausat meediat.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles