Prantsuse sotsialistide presidendikandidaadiks saab Hamon või Valls

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benoit Hamon kõnet pidamas.
Benoit Hamon kõnet pidamas. Foto: Joly Lewis / SIPA / Scanpix

Prantsuse sotsialistide presidendikandidaadi eelvalimiste teise vooru pääsevad eile peetud esimese vooru esialgsete tulemuste põhjal endine haridusminister Benoît Hamon ja ekspeaminister Manuel Valls.

Kui umbes 80 protsenti valimisjaoskondadest oli edastanud tulemused, oli Hamon kogunud üle 36 protsendi ja Valls 31 protsenti häältest.

Endine majandusminister Arnaud Montebourg jäi 17 protsendiga kolmandaks ning teatas otsekohe Hamoni toetamisest.

Uuringufirma Elabe hinnangul osales sotsialistide presidendikandidaadi eelvalimiste esimeses voorus 1,7-1,9 miljonit inimest.

Teine voor korraldatakse järgmisel pühapäeval, 29. jaanuaril, kuid enne seda peavad Hamon ja Valls kolmapäeval televäitluse.

Samas ei tõota küsitlused võitjale midagi head --  enamik neist näitavad, et sotsialistide kandidaat 23. aprillil peetavast presidendivalimiste esimesest voorust edasi ei pääse.

Praegused prognoosid näitavad, et valimistest kujuneb lahing konservatiivist ekspeaministri François Filloni, paremäärmuslaste liidri Marine Le Peni ja 39-aastase endise majandusministri Emmanuel Macroni vahel, kes on olnud ka sotsialistide valitsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles