Presidendiskandaalist räsitud Lõuna-Korea võimupartei vahetab nime

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korruptsiooniskandaali segatud Lõuna-Korea presidendi Park Geun-Hye vastased meeleavaldajad.
Korruptsiooniskandaali segatud Lõuna-Korea presidendi Park Geun-Hye vastased meeleavaldajad. Foto: Ahn Young-Joon / AP / Scanpix

Lõuna-Korea võimupartei Saenuri vahetab taas nime, teatas täna erakond, mis üritab eemalduda president Park Geun-Hyed ümbritsevast korruptsiooniskandaalist.

«Hakkame alates tänasest koguma avalikkuselt ettepanekuid ning muudame erakonna nime võimalikult ruttu,» ütles erakonna juht In Myung-Jin. Saenuri ehk Uus Piiriala moodustati 1997. aastal kahe paremtsentristliku erakonna ühinemisel ning seda tunti kuni 2012. aastani Suure Rahvusparteina.

Park vahetas tollal nime osana püüdlustest reformide ning taastada valijate usaldus partei vastu enne 2012. aastal toimunud parlamendivalimisi, mille erakond võitis.

Saenuri teatel toetab nime muutmist enamik erakonna liikmetest, sest see on ainus viis erakonda uut elu puhuda. Partei kaotas möödunud aastal parlamendienamuse. Mitu selle liiget lahkusid ühendusest ning moodustasid uue erakonna nimega Bareun ehk Korrektne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles