Türgi võimupartei aseesimees: NATO on terroriorganisatsioon (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Şamil Tayyar
Şamil Tayyar Foto: twitter

Türgi võimupartei AKP (Õigluse ja Arengu partei) Gaziantepi piirkonna aseesimees Şamil Tayyar ütles intervjuus valitsusmeelsele päevalehele Milat, et NATO on terroriorganisatsioon, väites, et allianss on hakanud Türgi julgeolekut ohustama, vahendab Hürriet Daily.

Türgi valitsusmeelse päevalehe Milat esikaas. Allikas: Twitter
Türgi valitsusmeelse päevalehe Milat esikaas. Allikas: Twitter Foto: twitter

«Alates NATO-ga liitumisest on Türgi olnud riigipöörete sihtmärk. NATO on alati olnud vastutav riigis toimunud räpaste ja veriste tegude eest. 1960. aasta riigipöörde taga olid britid, 1971. aastal CIA ja 1980. aastal lavastas selle NATO. NATO uus plaan on Türgi president Erdoğan kõrvaldada,» lausus Tayyar.

«NATO on muutunud ohuks ning soodustab piirkonnas terroristlike organisatsioonide levimist. NATO võib panna ühte ritta koos Daeshi (ehk ISIS -toim.), PKK (Kurdistani Töölispartei) ja FETÖ-ga (Türgi võimupartei akronüüm Fethullah Güleni liikumisele),» ütles ta.

Tayyar märkis, et Türgi võib ettevaatusabinõuna otsustada sulgeda ka NATO õhujõudude kasutuses oleva İncirliki baasi.

AKP aseesimehe sõnul võib seoses president Donald Trumpi võimuletulekuga avaneda suhetes Washingtoniga uus lehekülg, aga juhul kui USA ei anna jätkuvalt välja seal eksiilis elavat Fethullah Güleni, kes Türgi ametivõimude sõnul oli väidetavalt möödunud aasta juulis toimunud riigipöörde peaideoloog, ning toetab ka edasipidi terrorirühmitusi Süürias, hoiatas Tayyar, et siis tuleb arvestada Türgi väljaastumisega NATO-st.

«NATO on jäänud külma sõja aegne jäänuk. Meie jaoks pole NATO liikmelisus enam oluline, sest see pigem ohustab meid, mitte ei kaitse,» ütles ta.

«NATO võib panna ühte ritta Daeshi, PKK (Kurdistani Töölispartei) ja FETÖ-ga (Türgi võimupartei akronüüm Fethullah Güleni liikumisele).»
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles