USA piiras ajutiselt mitme ameti meediasuhtlust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump allkirjastab dokumenti.
USA president Donald Trump allkirjastab dokumenti. Foto: Shawn Thew/SIPA/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi administratsioon piiras ajutiselt mitmete föderaalametite meediasuhtlust, mille seas ka keskkonnakaitseagentuur ja põllumajandusamet, teatas teisipäeval uudisteagentuur AP.

AP andmetel on piiratud pressiteadete edastamine, blogiuuendused ja sotsiaalmeedia postitused.

Trump administratsioon on ühtlasi andnud käsu ajutiselt peatada ametites igasuguse uue äritegevuse alustamine, töökäskude väljastamine ja toetuste jagamine.

«Meediapoolsed sooviavaldused vaadatakse hoolikalt üle. Saata välja ainult kriitilise tähtsusega teadaandeid, mida ei saa edasi lükata ja mis on mõeldud pressis jagamiseks üldiselt,» kirjutati ametitele saadetud elektronkirjas.

Trumpi administratsiooni kommunikatsiooniülem keskkonnakaitseagentuuri juures Doug Ericksen ütles, et piirangud lõppevad veel selle nädala jooksul.

«Me lihtsalt tahame toimuvast ülevaadet saada ja tagada, et meediasuhtlus peegeldaks uue administratsiooni prioriteete,» ütles Ericksen.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles