Kuveidis hukati seitse inimest, kaasa arvatud kuningliku pere liige

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surmamõistetu viimas sigaretti suitsetamas.
Surmamõistetu viimas sigaretti suitsetamas. Foto: YASSER AL-ZAYYAT/AFP/Scanpix

Kuveidis saadeti täna poomissurma seitse vangi, kaasa arvatud kuningliku perekonna liige, vahendab Al Jazeera. 

Kuveidi valitsuse teatel oli kuningliku perekonnaliikme näol tegemist Faisal Abdullah Al Jaber Al Sabahiga, kes mõisteti süüdi ettekavatsetud mõrvas ja loata relva omamises.

Tänased hukkamised olid naftariigis esimesed 2013. aastast saadik.

Lisaks Al Sabahile poodi üles veel üks kuiveitlane, kaks egiptlast, bangladeshlane, filipiinlanna ja etiooplanna. Nende süüdistused varieerusid mõrvast vägistamiseni.

2013. aasta massihukkamise käigus tapetud vangid. Foto:    YASSER AL-ZAYYAT/AFP/Scanpix
2013. aasta massihukkamise käigus tapetud vangid. Foto:    YASSER AL-ZAYYAT/AFP/Scanpix Foto: YASSER AL-ZAYYAT/AFP

Teist hukatud Kuveidi kodanikku Nusra al-Enezit süüdistati 2009. aastal pulmatelgi süütamises. Telgis tähistati al-Enezi abikaasa pulma. Põlengus hukkus ligikaudu 57 inimest – sealhulgas naisi ja lapsi. Tegu oli kättemaksuga teise naise võtmise eest.

Filipiinlanna ja etiooplanna olid mõlemad koduabilised, kes mõrvasid kahe erineva kuriteo käigus mõne tööandja pereliikme. Filipiinlanna näol oli tegemist Jakatia Pawaga ja teda süüdistati 2007. aastal tööandja 22-aastase tütre tapmises.

Filipiinide valitsuse teatel üritati Pawat Kuveidist kätte saada nii diplomaatiliste, poliitiliste kui ka usuliste kanalite kaudu.

Pawa venna arvates ei olnud õde mõrvas süüdi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles