Itaalia päästjad said laviini alla jäänud hotellist viimased surnukehad kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia Rigopiano hotellist päästetööd.
Itaalia Rigopiano hotellist päästetööd. Foto: Corpo Nazionale Soccorso Alpino/AP/Scanpix

Möödunud nädalal laviini alla jäänud mägihotellist on nüüd kõik surnukehad välja toodud, teatasid täna pääseteteenistujad. Kokku tõusus ohvrite arv 29ni.

Möödunud kolmapäeval pühkis Rigopiano hotellist üle 120 000-tonnine lumemass, kui eelnev maavärin oli valla päästnud laviini, kirjutab Deutsche Welle.

Mitmekümne külastajaga hotelli katus langes osaliselt sisse ning hotell mattus viiemeetrise lumekihi alla. Kaks päeva pärast õnnetust leidsid päästetöötajad rusude keskelt kümme inimest, kes olid suutnud elus püsida.

Itaalia riiklikud süüdistajad kaaluvad tapmisjuhtumi uurimise algatamist, sest päevavalgele on jõudnud süüdistused, nagu poleks laviiniohtu küllalt tõsiselt suhtutud. Ka kritiseeritakse päästeteenistuste aeglast reaktsiooni, esimesed päästjad jõudsid sündmuspaika alles 11 tundi pärast õnnetust.

Riagpiano ehitati uhkeks neljatärnihotelliks ja spaaks 1970. aastate alguspoolel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles