May esitas parlamendile Brexiti-eelnõu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata möödunud aasta juunis toimunud Brexiti hääletusest pole briti valitsus veel siiani Lissaboni lepingu lahkumisklauslit ehk artikkel 50 käiku lasknud.
Hoolimata möödunud aasta juunis toimunud Brexiti hääletusest pole briti valitsus veel siiani Lissaboni lepingu lahkumisklauslit ehk artikkel 50 käiku lasknud. Foto: Daniel Leal-Olivas/PA Wire/PA Images/ Scanpix

Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise seaduseelnõu anti täna üle parlamendile, kuid Brexiti ametlik tegevuskava nendeni ei jõudnud, vahendab CNN. 

Lühikese seadluseelnõuga, mille nn Brexiti-minister David Davis täna Briti alamkojale edastas, soovitakse otsekoheselt, et parlament annaks peaministrile õiguse käiku lasta artikkel 50, mille alusel alustataks EList lahkumist.

Suurbritannia peaminister Theresa May sõnul tahetakse artikkel 50 käiku lasta märtsi lõpuks.

Parlamendiliikmed aga tühipalja Brexiti alustamise seaduseelnõuga rahule ei jäänud. Enne hääletamist soovitakse näha ka ametlikku tegevusplaani EList lahkumiseks.

Davis keeldus parlamendile täpset kava esitamise kuupäeva andmast. «Britid on oma otsuse EList lahkumise üle teinud ja valitsus töötab kindlameelselt selle nimel, et otsus ellu viia,» seisis vaid Davise avalduses.

«Seetõttu oleme parlamendile tutvustanud seaduseelnõu, mis annaks meile ametliku õiguse käivitada artikkel 50 enne märtsi lõppu,» lisati seal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles