USA välisministeeriumi vanemametnikud panid korraga ameti maha (31)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja.
Valge Maja. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Ühendriikide välisministriks määratud Rex Tillersoni elu läks just palju keerulisemaks, kuna eile panid ameti maha kõik välisministeeriumi vanemametnikud, vahendab The Washington Post.

Tegemist on karjääridiplomaatide massilise lahkumisega, kes ei soovi Trumpi administratsioonis kaasa lüüa.

Tillerson viibis eile ka ise välisministeeriumi peakorteris ja osales kohtumistel, kui neli vanemametnikku ootamatult ameti maha panid. Kõik neist olid teeninud nii vabariiklaste kui demokraatide administratsiooni kooseisus.

Lisaks neile lahkus 20. jaanuaril ametist ka välisministeeriumi diplomaatilise julgeoleku asejuht ja ülemereliste arenduste osakonna juhataja. See tähendab sisuliselt kogu välisministeeriumi majandava personali erruminekut.

«Tegemist on kõige suurema institutsioonidest lahkumisega, mida keegi mäletab, ja neid ametiposte on uskumatult keeruline täita,» sõnas David Wade, kes teenis John Kerry ajal välisministeeriumi kabinetiülemana.

Ka mitmed välisministeeriumi välistöötajad on pärast valimisi ameti maha pannud, kuid nende lahkumine ei mõjuta ministeeriumi tööd nii palju, kui seda haldavate vanemametnike lahkumine.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles