Mille eest maksis Prantsuse parlament konservatiivide esinumbri naisele pool miljonit eurot?

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse konservatiivide presidendikandidaat Francois Fillon koos britist kaasa Penelopega.
Prantsuse konservatiivide presidendikandidaat Francois Fillon koos britist kaasa Penelopega. Foto: Philippe Lopez/AFP/Scanpix

Presidendikandidaadi François Filloni abikaasa, Suurbritanniast Walesist pärit Penelope oli ligi kümne aastat Prantsuse parlamendi palgal, teenides vähemalt 500 000 eurot, puuduvad aga tõendid, mille eest talle maksti, teatas nädala algul Prantsuse nädalaleht Le Canard enchaîné.

Kolmapäeval algatas Prantsuse prokuratuur lehe väidete põhjal Filloni suhtes juurdluse, süüdistades Prantsusmaa vabariiklaste ehk peamise paremtsentristliku erakonna esinumbrit avaliku ja firma raha väärkasutamises ning nende tegude varjamises, kirjutatakse prokuratuuri pressiteates.  

Prantsusmaal ei ole keelatud palgata pereliiget, tingimusel, et see inimene ka tegelikult tööd teeb. Uurivale ajakirjandusele keskendunud nädalalehe sõnul ei õnnestunud neil aga Penelope Filloni tehtud tööst tõendeid leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles