Mehhiko president tühistas reisi USAsse (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko president Enrique Peña Nieto
Mehhiko president Enrique Peña Nieto Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Mehhiko president Enrique Peña Nieto tühistas järgmiseks nädalaks plaanitud visiidi USAsse, vahendab CNN.

«Teatasime Valgele Majale, et ma ei võta osa järgmisel teisipäeval toimuma pidanud kohtumisest president Donald Trumpiga,» säutsus Twitteris Nieto. 

Trump allkirjastas eile korralduse, millega hakatakse piirile Mehhikoga ehitama müüri. Ühendriikide vastne president väidab, et selle eest maksavad mehhiklased. Peale Trumpi teadet müüri ehitamisest kordas Mehhiko president Enrique Peña Nieto oma varasemat avaldust, et tema riik ei maksa mingi piirimüüri eest.

«Kui Mehhiko ei ole nõus hädavajaliku müüri eest maksma, oleks parem eesolev kohtumine ära jätta,» säutsus Trump täna enne Nieto teadet, et ei sõida USAsse Twitteris. 

Trump ütles neljapäeval, et kohtumine Mehhiko riigipea Enrique Peña Nietoga oleks olnud viljatu, kui riik ei soostu maksma piirile kavandatava müüri eest.

«Mehhiko president ja mina otsustasime meie kavandatud kohtumise ära jätta. Kuni Mehhiko ei kohtle Ühendriike õiglase austusega, siis oleks selline kohtumine viljatu. Ma lähen siis teist teed. Mul ei ole valikut,» ütles Trump.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles