Sloveenia karmistas ELile vaatamata migratsioonipoliitikat (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve.
Piirivalve. Foto: Boris Grdanoski/AP/Scanpix

Sloveenia valitsus kiitis eile heaks seadusemuudatuse, mis võimaldab piiride sulgemise sisserändajatele, edastas Yle.

Seaduse kohaselt võib Sloveenia varjupaigataotlejatele anda eitava vastuse kohe piiril, kui nende arv peaks äkitselt kasvama. Sloveenia võib ühtlasi sulgeda piirid täielikult, kui parlament peab seda riikliku julgeoleku seisukohalt oluliseks.

Sloveenia parlament hääletas seadusemuudatuse üle eile päeval. Muudatuse poolt oli 47 rahvaesindajat ja vastu 18 saadikut.

Euroopa Liit mõistis Sloveenia otsuse hukka ja märkis, et see kahjustab riigi mainet ja võib ühtlasi regioonis vallandada samalaadsete otsuste ahelreaktsiooni.

Sloveenia võimude hinnangul tuleb asuda ise tegutsema, sest Euroopa Liit pole suutnud olukorrale leida kestvat ja tõhusat lahendust.

Sloveenia rajas eelmise aasta alguses Horvaatia piirile 200 kilomeetri pikkuse okastraataia. Tara eesmärk oli tõkestada kontrollimatut inimvoogu Balkani rändekoridoris, mida migrandid kasutasid teel Kreekast Saksamaale ning mujale Põhja-Euroopasse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles