Putin ja Trump peavad homme telefonikõne (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Vladimir Putin.
Donald Trump ja Vladimir Putin. Foto: DON EMMERT/AFP/SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ja USA president Donald Trump on kavandanud homseks telefonivestluse, mis oleks esimene kahe riigijuhi vaheline kõne Trumpi ametisseastumisest alates, vahendab Reuters.

Telefonikõne peaks märkima esimest sammu, mis lähendaks Kremli ja Valget Maja pärast eelmise Ühendriikide administratsiooni ajal tekkinud lõhet kahe suurvõimu vahel.

Kavandatavat vestlust on juba hukka mõistnud paljud Trumpi kriitikud, kes ei pea seda sobivaks sammuks pärast teateid Venemaa sekkumise kohta USA valimistel.

Kremli kõneisik Dmitri Peskov kinnitas, et vestlus on tõepoolest päevakorda võetud.

Ühendriikide presidendivalimiste ajal kiitsid Putin ja Trump üksteise isikuomadusi ja väljendasid lootust kahe riigi suhete parandamiseks.

Trump on tõstatanud ka võimaluse Krimmi annekteerimise järel Venemaale kehtestatud sanktsioonide üle vaatamiseks, kui Venemaa on nõus tuumarelvastust vähendama.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles