Hollande: Trump on Euroopale väljakutseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Prantsusmaa president François Hollande
Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Prantsusmaa president François Hollande Foto: ADAM BERRY/AFP/Scanpix

USA president Donald Trump ja tema administratsioon on Euroopale väljakutseks, ütles Prantsuse riigipea François Hollande täna.

USA president Donald Trump ja tema administratsioon on Euroopale väljakutseks, ütles Prantsuse riigipea François Hollande täna.

«Räägime hästi avameelselt, on väljakutseid, väljakutseid USA administratsioonilt meie kaubandusreeglitele, samuti meie võimekusele lahendada maailmas konflikte,» ütles Hollande visiidil Berliinis.

«Loomulikult peame läbi rääkima Donald Trumpiga, kuna ameeriklased valisid ta enda presidendiks,» ütles ta pressikonverentsil Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

«Me peame seda tegema Euroopa meelekindluse ja oma huvide ja väärtuste edendamisega,» sõnas Hollande.

«Me näeme, et olukord maailmas muutub dramaatiliselt ja kiirelt,» ütles Merkel. «Me peame astuma vastu nendele väljakutsetele, vaba ühiskonna ja vabakaubanduse kaitsmisel ning ka majanduslike väljakutsete kontekstis.»

Trump kohtub reedel Washingtonis Briti peaministri Theresa Mayga. Tegemist on USA presidendi esimese ametliku kohtumisega välisriigi juhiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles