Veneetsias vaadati solvangute saatel põgeniku uppumist pealt (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Läinud nädala pühapäeval hüppas Itaalias Veneetsias kanalisse Gambia noormees. Ühistranspordina kasutatavates paatides viibinud pealnägijad filmisid juhtunut. Uppuja suunas lendasid ka solvangud ja rassistlikud märkused. Keegi teda päästma ei läinud vahendab France 24.  

Videos, mida sotsiaalmeedias levitama hakati, näeb meest, kes selgelt ujuda ei oska ja suudab vaevu pead vee kohal hoida. Sajad inimesed jälgisid juhtunut ja palju oli ka uppujat jäädvustavaid kaameraid.

Ühes videos on kuulda kedagi «Aafrika! Aafrika!» karjumas ja keegi teine hüüab, et talle tuleks päästevest visata. Selle peale lennutatakse uppuvale gambialasele kaks poid. Uppuja kobab abitult käega- pole kindel, kas üritades poist kinni haarata või mitte, sest Itaalia meedias levis ka kuuldus, et mees üritas enesetappu.

«Tükk sitta!», «Mine tagasi koju!», «Laske tal surra!», «Ta on loll ja soovib surra,» hüütakse paatidest.

Kui päästemeeskond kohale jõuab, on mees juba surnud.

Hukkunuks osutus 22-aastane Gambia kodanik Pateh Sabally. Ta oli kodumaalt Itaaliasse põgenenud ja kaks aastat tagasi asüüli saanud. Veneetsiasse jõudis ta Milanost samal päeval, kui uppus. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles