Trumpi endisele nõunikule pakuti Vene sanktsioonide tühistamise eest osalust Rosneftis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa riiklik naftakompanii Rosneft
Venemaa riiklik naftakompanii Rosneft Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS/SCANPIX

Avalikkusesse jõudnud toimikus väidetakse, et Venemaa riikliku naftakompanii juht Igor Setšin pakkus USA presidendi Donald Trumpi endisele liitlasele Carter Page’ile ja tema kaaslastele ettevõttes 19 protsendilist osalust, kui Ühendriigid Vene sanktsioonid tühistavad, vahendab International Business Times. 

Toimikus seisab, et pakkumine tehti juulis, mil Page Moskvas viibis. Toimiku autor on endine Suurbritannia luuraja Christopher Steele, kes sai info Setšini usaldusaluselt. «Setšini kaaslane sõnas, et too oli nii huvitatud ettevõttele ja talle kehtestatud sanktsioonide tühistamisest, et pakkus Page’ile ja viimase kaaslastele kuni 19 protsendilist erastatud osalust Rosneftis,» vahendas Steele isiku sõnu.

Page oli Trumpi presidendikampaania ajal tema üks esimesi välispoliitilisi nõustajaid. Kui tema Moskva reis septembris avalikuks tuli, võttis ta aja maha. Trump ja tema meeskond keeldusid hiljem tunnistamast, et kunagi Page’iga üldse koostööd tegid.

Toimikus seisab, et Page ei andnud Setšinile kunagi kindlat vastust, kuid vihjas, et Trump plaanib sanktsioonid presidendiks saades tühistada ja näitas pakkumise vastu selget huvi.

hiljutises intervjuus Wall Street Journaliga sõnas trump, et kaalub sanktsioonide tühistamist, kui Venemaa Ühendriikidega koostööd nõustub tegema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles