Putin konsulteeris Trumpi telefonikõne eel julgeolekunõukoguga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Vladimir Putin.
Donald Trump ja Vladimir Putin. Foto: DON EMMERT/AFP/SCANPIX

Vene president Vladimir Putin kutsus täna kokku kõrged julgeolekuametnikud, et arutada eelseisvat vestlust USA uue riigipea Donald Trumpiga.

USA presidendi nõunik Kellyanne Conway ütles FoxNewsi teleusutluses, et Trumpi ja Putini laupäevaks kavandatud telefonivestluse üheks teemaks on võimalik Venemaa-vastaste sanktsioonide leevendamine.

Conway lisas, et Trump on valmis ka tõsiseks vestluseks islamiäärmuslastest jagusaamise teemal, kui Putin selle küsimuse tõstatab.

Putin arutas reedel julgeolekunõukogus suhteid Ühendriikidega, vahendas Kreml.

Presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov ütles, et arvatavasti esitab kumbki oma seisukoha kahepoolsete suhete peamiste parameetrite kohta.

Riigipead vestlesid viimati siis, kui Putin õnnitles Trumpi novembris valimisvõidu puhul.

Peskov ei täpsustanud presidentide telefonivestluste teemasid ega soostunud ka ütlema, kas Putin ja Trump võiksid leppida kokku kohtumises.

Kreml on võtnud vaimustusega vastu Trumpi lubaduse parandada suhteid Moskvaga, mis on pingestunud Ukraina kriisi, Süüria sõja ja süüdistuste tõttu, et Venemaa sekkus USA valimistesse.

Ukraina kriisi ja Krimmi annekteerimise tõttu kehtestasid USA eelmine administratsioon ja Euroopa Liit Venemaale sanktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles