Galerii: Trumpi ja Theresa May kohtumine Valges Majas (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti peaminister Theresa May ning värske USA president Donald Trump kohtusid reedel Valges Majas.

USA president Donald Trump kinnitas sajaprotsendilist toetust NATO-le ja kutsus Euroopa liidreid suurendama makseid alliansi eelarvesse, ütles Briti peaminister Theresa May pärast Trumpiga Valges Majas peetud kõnelusi ühisel pressikonverentsil.

Trump rõhutas omakorda, et USA ja Suurbritannia suhe on eriline ning pole kunagi varem olnud nii tugev.

Trump ja May teatasid pressikonverentsil, et Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioonid jäävad esialgu püsima.

«Venemaa-vastased sanktsioonid peavad jätkuma kuni Minski leppe täieliku täitmiseni,» ütles May Valges Majas toimunud pressikonverentsil.

Trumpi sõnul on praegu veel liiga vara rääkida Venemaa-vastaste sanktsioonide tühistamisest, kuid ta lisas siiski, et head suhted Venemaaga oleks positiivne.

Reedel levisid mitmel pool maailma meedias teated, et Trump kavatseb juba lähiajal teatada Vene-vastaste sanktsioonide tühistamisest.

«Ma ei tunne (Vene presidenti Vladimir) Putinit. Vaatame, milliseks suhted muutuvad, kui temaga kohtun,» sõnas USA äsja ametisse astunud president.

Briti peaminister ütles, et ta on Trumpiga mitmes küsimuses erimeelt, kuid nendest on võimalik rääkida. «On ka mitmeid asju, milles oleme üksmeelel,» lisas ta.

May on esimene välisriigi liider, kes kohtub Trumpiga pärast tema ametisseastumist 20. jaanuaril.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles