Trump lasi «moslemikeelu» käiku (20)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Shawn Thew/SIPA/Scanpix

Donald Trump allkirjastas eile seaduseelnõu, millega keelustatakse seitsmest moslemienamusega riigist inimestele USAsse sisenemine.

Donald Trump allkirjastas eile seaduse, millega keelas kõikidel «terrorismile kalduvatest» riikidest pärit inimestel 90 päevaks Ühendriikidesse sisenemise ja peatas 120 päevaks kõik riigi põgenikeprogrammid.

Lisaks vähendas ta sel aastal vastu võetavate varjupaigataotlejate hulka 50 000 inimeseni.

Trumpi allkirjastatud eelnõu näeb ette ka Waiveri programmi muutmist nii, et iga riiki korduvalt külastada soovija peab nüüd uuesti läbima silmast-silma intervjuu.

«Võtame kasutusele uued sõelumismeetodid äärmuslastest islamiterroristide Ühendriikidest eemale hoidmiseks. Me ei taha neid siia,» ütles Trump pressikonverentsil.

«Soovime siin riigis näha vaid neid, kes toetavad meie maad ja armastavad tõeliselt siin elavaid inimesi,» lisas president.

Trump täpsustas, et tulevikus saavad Süüria varjupaigataotlejate seas eelisjärjekorras olema kristlased.

«Kristlaste turvalisus Süürias on kaugelt hirmsamas seisus, kui moslemitel ja sellepärast peavad nad olema eelisjärjekorras,» ütles Trump viidates muu hulgas kristlaste tükeldamisele ja teistele metsikustele, mida nende kallal on toime pandud.

Valge Maja kinnitusel jääb kristlaste eelistamine mõneks ajaks kehtima kõigi riikide puhul, kus on moslemitest enamus.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles