Hiina sõjaväeametnik: sõda Trumpi-Ameerikaga on saamas praktiliseks reaalsuseks (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Pacific Press/Sipa USA/Scanpix

Hiina sõjaväe vanemametniku sõnul ei ole sõda USA-ga pelk sõnakõlks, vaid on saamas praktiliseks reaalsuseks, vahendab The Independent.

Ametniku kommentaarid ilmusid Hiina sõjaväe kodulehel vastusena Ühendriikide uue administratsiooni agressiivsele Hiina-suunalisele retoorikale.

Postituse autor töötab Hiina sõjaväe keskkomisjonis, mis kontrollib Hiina relvajõudude tegevust.

««Uue presidendi ametiajal algav sõda» või «täna algab sõda» ei ole lihtsalt sõnakõlksud, vaid saamas reaalsuseks,» tsiteeris South China Morning Post sõjaväe kodulehel ilmunud postitust.

Ametnik tõi välja, et Ühendriikide sõjaline paiknemine Lõuna- ja Ida-Hiina merel tekitab kahe riigi vahel suuri pingeid ja Hiina on vastu ka Lõuna-Koreasse paigutatavale THAAD-raketitõrjesüsteemile.

Lisaks peaks USA ametniku sõnul üle vaatama oma strateegia Aasia Vaikse Ookeani piirkonnas.

Trump ja tema meeskond on võtnud Hiina suunas karmi joone, süüdistades Aasia suurriiki valuutaga manipuleerimises ja USA majanduse nõrgestamises. Lisaks on Trump kahtluse alla seadnud «ühe Hiina» poliitika.

Välisminister Rex Tillerson on soovitanud USA-l kehtestada blokaad Lõuna-Hiina merre rajatud tehissaartele, millele Hiina on lubanud vastata sõjalist jõudu kasutades.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles