Suurbritannia ja Türgi loovad kaubanduse edendamiseks töörühma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdogan ja Theresa May.
Recep Tayyip Erdogan ja Theresa May. Foto: AP/Scanpix

Suurbritannia ja Türgi on jõudnud kokkuleppele luua töörühm kahepoolse kaubavahetuse hoogustamiseks pärast Suurbritannia lahkumist Euroopa Liidust, ütles Briti peaminister Theresa May täna.

«Me oleme leppinud kokku ühise töörühma loomises osana ettevalmistustest meie Brexiti-järgseteks kaubandussuheteks,» ütles May Ankaras pärast kõnelusi Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğaniga.

Türgi riigipea sõnas, et kaks riiki on võtnud eesmärgiks suurendada omavahelist kaubavahetust 15 miljardilt dollarilt 20 miljardile aastas.

Suurbritannial on EL-i liikmena keelatud kolmandate riikidega kaubanduslepingute sõlmimine, ent mitte läbirääkimiste pidamine.

Kuid May kutsus Türgit üles ka pidama kinni inimõigustest.

Peaminister ütles, et on uhke asjaolu selle üle, et Suurbritannia seisis putšikatse ajal Türgi demokraatlikult valitud valitsuse kõrval.

«Nüüd on Türgi jaoks oluline säilitada demokraatia ja õigusriik ning pidada kinni rahvusvahelistest inimõigusalastest kohustustest, mille valitsus on endale võtnud,» lausus Briti valitsusjuht.

Türgis on pärast 15. juuli riigipöördekatset vahi alla võetud 43 000 inimest, keda süüdistatakse seotuses Erdoğani kukutamise plaaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles