USA kodanikuõiguse kaitsjad esitasid Trumpi määruse vastu kohtuhagi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Xinhua/Yin Bogu/SIPA/Xinhua/Yin Bogu/SIPA

USA kodanikuõiguste organisatsioonid esitasid laupäeval hagi president Donald Trumpi vastse määruse vastu peatada põgenike vastuvõtmine ja kehtestada seitsme moslemiriigi elanikele reisikeeld Ühendriikidesse.

Hagi esitasid Ameerika Kodanikuõiguste Liit (ACLU) ja teised vabaühendused pärast seda, kui New Yorgi John F. Kennedy lennujaamas peeti reede õhtul kinni kaks iraaklast. Vabaühendused taotlevad meeste vabastamist ebaseadusliku kinnipidamise tõttu.

Organisatsioonid palusid kohtult kaebusele kollektiivse hagi staatuse andmist, et nad saaksid esindada kõiki põgenikke ja reisijaid, kelle teekonda on Trumpi reedesed määrused takistanud.

Päevalehe New York Times teatel alustasid lennujaamavõimud reisijate kinnipidamist juba reede õhtul.

Lehe andmeil oli üks New Yorgis kinni peetud iraaklane töötanud 10 aastat Iraagis USA valitsuse heaks ja teine saabus Ühendriikidesse külastama oma naist, kes olid töötanud Ühendriikide alltöövõtufirma heaks.

New York Times tsiteeris iraaklaste advokaate, kelle sõnul oli mõlemal mehel olemas viisa Ühendriikidesse reisimiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles