Brasiilia sõjavägi püüab vanglavägivallale lõppu teha (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväelased Nateli linna tänavatel.
Sõjaväelased Nateli linna tänavatel. Foto: Andressa Anholete/AFP/Scanpix

Brasiilia võimud käivitasid ulatusliku operatsiooni riigis maad võtnud vanglavägivalla lõpetamiseks ning konfiskeerisid relvi ja uimasteid kinnipidamiskohas, kus kuu algul sai rahutustes surma üle 30 vangi.

Kaitseministeeriumi teatel võtab eile hommikul alanud operatsioonist riigi põhjaosas Roraima osariigis Monte Cristo Farmi vanglas osa 335 sõdurit.

Vangidelt on ära võetud 136 terariista ning kokku 1,2 kilo kokaiini ja marihuaanat.

«Relvad, laskemoon ja noad vanglates on tegurid, mis üksnes suurendavad tragöödiat ja metsikust, millega ei saa leppida,» ütles kaitseminister Raul Jungmann ajakirjanikele.

Foto: Josemar Goncalves/Reuters/Scanpix
Foto: Josemar Goncalves/Reuters/Scanpix Foto: STRINGER/REUTERS

Lisaks relvadele konfiskeeriti ka 29 televiisorit, 43 antenni, 11 DVD-mängijat, 54 külmkappi ja 16 miniahju, mis kinnipeetavatel oli õnnestunud vanglasse tuua. Läbiotsimine on esimene etapp ulatuslikust operatsioonist, millega loodetakse teha lõpp tänavu juba 140 inimese elu nõudnud vanglavägivallale. Järgmistel nädalatel otsitakse läbi teised vanglad.

Foto: Andressa Anholete/Reuters/Scanpix
Foto: Andressa Anholete/Reuters/Scanpix Foto: Andressa Anholete/AFP

Brasiilia ülerahvastatud ja kehvade elutingimustega vanglates puhkenud vägivalla põhjuseks on eelkõige kuritegelike jõukude omavaheline vaen. Eriti hull on olukord Põhja-Brasiilias Peruu ja Colombia piiril, kus liigub palju kokaiini.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles