Iraan: Trumpi reisikeeld on kingitus äärmuslastele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javad Zarif.
Javad Zarif. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi otsus kehtestada reisikeeld seitsmest moslemienamusega riigist on vesi äärmuslaste veskile, sõnas Iraani välisminister Javad Zarif.

«See läheb ajalukku suure kingitusena äärmuslastele ja nende toetajatele,» ütles Zarif Twitteri vahendusel.

«Kollektiivne diskrimineerimine aitab kaasa terroristide värbamisele, süvendades lõhet, mida kasutavad ära äärmuslastest demagoogid oma ridade täiendamiseks,» sõnas ta.

Iraan keelab ameeriklastel riiki sisenemise vastuseks USA presidendi Donald Trumpi korraldusele piirata Iraani ja veel kuue moslemiriigi elanike reisimist Ühendriikidesse, teatas välisministeerium eile.

«Iraani islamivabariik on otsustanud vastata samaga pärast Ühendriikide solvavat otsust Iraani kodanike kohta,» teatas Iraani välisministeerium riigitelevisioonis edastatud avalduses.

«Erinevalt USAst pole meie otsus retroaktiivne. Kõik kehtiva Iraani viisaga isikud on teretulnud,» kirjutas välisminister.

Trump allkirjastas reedel määruse peatada põgenike vastuvõtmine 120 päevaks ja kehtestada seitsme moslemiriigi elanikele ajutine reisikeeld Ühendriikidesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles