Kanada mošees hukkus tulistamises vähemalt viis inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei mošee läheduses.
Politsei mošee läheduses. Foto: MATHIEU BELANGER/REUTERS

Kanadas Québecis sai pühapäeva õhtul mošeetulistamises surma vähemalt viis ja haavata veel mitu inimest, teatasid meediakanalid.

Québeci politsei kõneisik kinnitas, et mitu inimest said surma, kuid ta ei täpsustanud nende arvu. Ta lisas, et kaks kahtlusalust on kinni võetud. Politsei ei välista kolmanda ründaja olemasolu, kes sündmuskohalt põgenes. Rünnaku motiiv ei ole selge.

Kanada rahvusringhääling CBC ütles, et islami kultuurikeskuses oli mitukümmend inimest, kui tulistamine veidi pärast kella 20 algas.

Keskuse direktori sõnul sai vähemalt viis inimest surma, kuid politsei ei ole seda infot kinnitanud, ütles CBC. Radio-Canada teatel ütlesid pealtnägijad, et kaks meest sisenes keskusesse ja avas seal olnud inimeste pihta tule.

Québeci peaminister Philippe Couillard mõistis toimunu hukka ning ütles, et valitsus on mobiliseeritud tagamaks Québeci elanike turvalisust. «Québec kategooriliselt tõrjub sellise barbaarse vägivalla,» kirjutas ta Twitteris.

Rünnak leidis aset ajal, mil Kanada lubas anda ajutise elamisloa neile moslemitele ja põgenikele, kes jäid riiki lõksu seoses USA presidendi Donald Trumpi vastuolulise määrusega reisipiirangute kehtestamisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles