Prantsuse sotsid esitavad presidendiks vasakpoolse Hamoni (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benoît Hamon.
Benoît Hamon. Foto: Irina Kalashnikova/Sputnik/Scanpix

Prantsuse sotsialistliku partei presidendikandidaadi eelvalimiste teise vooru võitis Benoît Hamon, edestades eile kindlalt ekspeaministrit Manuel Vallsi.

Kui laekunud olid 60 protsendi valimisjaoskondade andmed, toetas Hamoni 58,65 protsenti ja Vallsi 41,35 protsenti hääletanutest, ütles eelvalimiste korralduskomitee esimees Thomas Clay.

Clay sõnul oli osalusprotsent teises voorus palju kõrgem kui esimeses voorus nädal tagasi, kui hääletamas käis 1,6 miljonit inimest. «Benoît Hamon võitis otsustavalt,» ütles Valls, tunnistades valimiskaotust. «Ta on seega meie poliitilise perekonna kandidaat,» lisas endine peaminister.

Hamoni tuntakse kui vasakliberaali, kes on käinud välja näiteks mõtte üleüldisest kodanikupalgast. Tema esmane ülesanne on püüda sotsialistid taas ühte rusikasse koondada. Praeguste küsitluste kohaselt sotsialistide kandidaat valimiste teise vooru kahe parema sekka ei pääse.

Suurimad šansid arvatakse olevat paremäärmusliku Rahvusrinde juhil Marine Le Penil, tsentrist Emmanuel Macronil ja endisel konservatiivist peaministril François Fillonil, kelle võimalusi on kahandanud teda viimastel päevadel tabanud korruptsioonisüüdistused.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles