Miljon britti soovib Trumpi riigivisiidi tühistamist (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Suurbritannia peaminister Theresa May.
Donald Trump ja Suurbritannia peaminister Theresa May. Foto: Stefan Rousseau/PA/Scanpix

Petitsioonile, mis nõuab, et Suurbritannia tühistaks Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi riigivisiidi, oli pärast pahameeletormi moslemiriikide kodanikele kehtestatud sissesõidukeelu üle andud tänaseks allkirja üle miljoni inimese.

«Donald Trumpi hästi dokumenteeritud inimvaenulikkus ja vulgaarsus ei võimalda kuningannal või Walesi printsil teda võõrustada,» seisab parlamendi võrgulehele riputatud petitsioonis.

Donald Trumpil tuleb lubada USA valitsusjuhina Suurbritanniasse siseneda, kuid teda ei tohiks kutsuda ametlikule visiidile, kuna see põhjustaks Tema Majesteedile piinlikkust.

Parlamendi petitsioonile on õigus anda allkirja kõigil, kellel on olemas Briti postiindeks, allkirja andmisel küsitakse, kas tegemist on Briti kodaniku või residendiga. Kui petitsioon kogub üle 100 000 allkirja, on parlament kohustatud seda arutama.

Mullu jaanuaris arutas parlament Trumpile sisenemiskeelu kehtestamist. Vastav petitsioon kogus ligi 600 000 allkirja pärast seda, kui Trump lubas kampaania ajal oluliselt piirata moslemiriikidest pärit inimeste pääsu Ühendriikidesse.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles