Türgis algas kohus mitmesaja väidetava riigipööraja üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: ADEM ALTAN/AFP/Scanpix

Türgis algas täna seni suurim protsess mulluse riigipöördekatse väidetavate osalejate üle, 270 kohtualuse seas on ka riigipöördekatse väidetav juht, Ameerika Ühendriikides elav vaimulik Fethullah Gülen.

Kohtualuste seas, kellest 152 on eeluurimisvangistuses, on endisi kõrgeid sõjaväelasi nagu Egeuse armee endine staabiülem kindralmajor Memduh Hakbilen, edastas riiklik uudisteagentuur Anatolia.

Güleni, kelle üle peetakse kohut tagaselja, süüdistatakse korralduste andmises 15. juuli nurjunud riigipöördekatseks. Ankara peab Güleni juhitavat liikumist terroristlikuks, organisatsioon ise väidab, et tegemist on mõõdukat islamit toetava rahumeelse organisatsiooniga.

Izmiris alanud protsessi kohtualuseid süüdistatakse arvukates kuritegudes, muu hulgas kuulumises relvastatud terrorirühmitusse ja katses muuta jõuga põhiseaduslikku korda. Protsess arvatakse kestvat kaks kuud, paljusid süüdistatavaid ähvardab eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles