Hiinas tapsid tiigrid aedikusse roninud külastaja (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SIPA/Scanpix

Ida-Hiinas Zhejiangi provintsis asuvas loomaaias elavad tiigrid murdsid maha mehe, kes piletirahast pääseda üritades oli üle piirde nende aedikusse roninud. 

Rünnak toimus laupäeval. Kohaliku meedia teatel turnis Zhangi-nimeline mees koos sõbraga üle aediku, selle asemel et osta piletid. Meeste naised ja lapsed seisid seevastu kohusetundlikult piletikassa taga järjekorras.

Zhang ronis läbi traattõkete, sellal kui sõber jäi tahapoole. Seejärel tungis talle kallale tiiger, samal ajal kui külalised kõike eemalt pealt vaatasid. Nende kaudu jõudis sotsiaalmeediasse ohtralt pilte ja videomaterjali.

Ühe looma lasi politsei maha, teised peletati eemale paugutite abil. Zhang suri hiljem haiglas.

Vahejuhtum pälvis kriitikat loomaõiguslaste organisatsioonilt PETA – toimunu peegeldavat probleemi, mis kaasneb suurte kaslaste vangistuses hoidmisega. «Rünnakud inimestele demonstreerivad kõrget stressitaset ja ärevust, mida need loomad iga päev kogevad,» seisis ühenduse avalduses.

Juulikuus ründasid Siberi tiigrid Pekingi safaripargis kahte naist, kui need olid oma autost väljunud. Üks naine sai surma, teine tõsiselt vigastada. 

Video võib sisaldada häirivaid kaadreid. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles