London: Trumpi riigivisiit on jätkuvalt jõus (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi kujutav graffiti Londonis.
Donald Trumpi kujutav graffiti Londonis. Foto: Kirsty O'Connor/PA/Scanpix

Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi riigivisiit Suurbritanniasse on jätkuvalt jõus, teatas täna peaministri kantselei.

Vastuseis Trumpi riigivisiidile suurenes pärast presidendi otsust keelata seitsme moslemiriigi kodanikule 90 päevaks sisenemine Ühendriikidesse.

Suurbritannias algatati petitsioon, milles nõutakse Londonilt Trumpi visiidi tühistamist. Täna hommikuks oli sellele allkirja andnud üle miljoni inimese. Parlament peab petitsiooni arutama, kui see kogub üle 100 000 hääle. Lisaks nõuavad riigivisiidi tühistamist ka kolm Briti opositsiooniparteid.

Briti peaminister Theresa May kohtus reedel Trumpiga Valges Majas. Seejärel teatas president, et teda kutsuti tänavu Suurbritanniasse kuninganna Elizabeth II külalisena. «Kutse edastati ja see võeti vastu ning riigivisiit on jätkuvalt jõus,» teatas täna  Downing Street.

Külaskäigu kuupäeva pole seatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles