Piirikontrolli toetanud Briti poliitik ei pääse nüüd ise enam Ühendriikidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alex Milan Tracy/SIPA/Scanpix

Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi keeld teatud moslemiriikidest pärit kodanikele riiki siseneda mõjutab otseselt ka neid, kes on ise varem rangemale kontrollile üles kutsunud.

Nende hulka kuulub ka Suurbritannia poliitik, konservatiivide ridades tegutsev parlamendiliige Nadhim Zahawi. Nimelt on Zahawi sündinud Iraagis Bagdadis; mis tähendab, et vähemalt mõnda aega ta praeguse korra järgi Ühendriikidesse ei pääse.

Alles mullu jagas Zahawi Twitteris oma seisukohti piirikontrolli teemal. «Liikumisvabadus muudab raskemaks nende jälgimise, kes kujutavad endast ohtu Suurbritanniale,» kirjutas mees enne euroliidust lahkumise üle peetud referendumi. Ta kutsus üles ühendusest lahkuma.

Nüüd on Zahawi meeleolud mõneti muutunud. «Ma olen briti kodanik, kes on alati olnud siia riiki (Ühendriikidesse) teretulnud. Kurb kuulda, et mind pagendatakse USAst minu sünniriigi põhjal,» seisab tema Twitteri-kontol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles