Donbassi teravnenud seis teeb Merkelile muret (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid rindel.
Ukraina sõdurid rindel. Foto: Vadim Kudinov / Sipa / Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel on mures seoses Ida-Ukraina julgeolekuolukorra teravnemisega ja sellega kaasneva Ukraina sõdurite hukkumisega.

«Saime teada, et mingit relvarahu ei ole, sõdurid hukkuvad ja olukord tekitab muret,» ütles Merkel täna Ukraina presidendi Petro Porošenkoga antud pressikonverentsil.

Olukord teravnes Donbassis Donetski oblastis 29. jaanuaril. Ukraina sõjaväe teatel on viimase kahe päevaga surma saanud üheksa ja haavata 19 sõdurit.

Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Ukraina president Petro Poroshenko asetasid täna Berliinis ka lilled jõuluturu rünnakus hukkunute mälestuseks. Foto: Bernd von Jutrczenka / AFP / Scanpix
Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Ukraina president Petro Poroshenko asetasid täna Berliinis ka lilled jõuluturu rünnakus hukkunute mälestuseks. Foto: Bernd von Jutrczenka / AFP / Scanpix Foto: Bernd Von Jutrczenka/AFP
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles